HOME       Contact        CV         NEWS        Works for sale  

Suomalainen Blythe Smith on valittu vuoden taiteilijaksi maailmanlaajuiseen migreenijärjestöjen konferenssiin Migraine World Summitiin, joka järjestetään New Yorkissa 18.–26.3.2020.

Migraine World Summit on kansainvälisten migreenijärjestöjen vuotuinen tapahtuma. MWS kokoaa migreenin tutkimuksen ja hoidon merkittävimpiä asiantuntijoita jakamaan ja hakemaan tietoa migreenistä. New Yorkiin saapuu noin 500 osallistujaa kuulemaan 32 eri puhujaa ja tapaamaan vertaisia. MWS on saatavilla myös verkossa, jossa sitä seuraa noin 110 000 rekisteröitynyttä jäsentä. Tapahtuman live streamia seuraa noin 35 000 rekisteröitynyttä jäsentä. Summitin sivustolla kävijöitä on jopa yli miljoona, ja tapahtuman Facebook-sivuilla on 18 000 seuraajaa.

Migraine World Summit järjestetään nyt viidennen kerran, ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 2016. Vuoden taiteilija tapahtumaan valitaan nyt toista kertaa. Viime vuoden taiteilija oli keraamikko Anna Cowley Ford. Vuoden taiteilijan valitsee kymmenien taiteilijoiden joukosta raati, jonka jäsenet ovat migreenialan asiantuntijoita ja migreenitietoisuuden puolestapuhujia.

Blythe Smith on itähelsinkiläinen kuvataiteilija. Hänellä on kuvataiteilijan ammattitutkinto Taidekoulu MAAsta ja Taiteen maisterin tutkinto Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Blythe Smithillä on ollut 18 yksityisnäyttelyä Suomessa, useita ryhmänäyttelyitä ja videokatselmuksia. Teoksia on myyty useita kymmeniä eri puolille maailmaa, Suomen lisäksi Kanadaan, Sveitsiin ja Yhdysvaltoihin. Instagramissa Blythe Smithillä on noin 9 000 seuraajaa.

Blythe Smith kuvaa teoksissaan elämän ja kokemusten kerroksellisuutta ja kroonisen, usein näkymättömän sairauden läsnäoloa jokapäiväisessä elämässä. Migraine World Summitissa on esillä kymmenen Smithin maalausta ja taiteellista prosessia kuvaava video.

Yhteystiedot: blythe@blythesmith.com
Blythe Smith on instagram: https://www.instagram.com/malluvain/
Blythe Smith on Vimeo:
https://vimeo.com/user24166843